Μητσοτάκης των fake news: Χρεώνει στον… “λαϊκιστή” Τσίπρα την παράταση της κρίσης! – Επίθεση και στον Α. Παπανδρέου

Με την καραμέλα του «λαϊκισμού» και του «λαϊκιστή» στο στόμα για τον μεγάλο πολιτικό αντίπαλο του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και του δικού του μεγάλου αντιπάλου, του Αλέξη Τσίπρα, μέχρι την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού  από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή τους στους δημοσιογράφους  Alastair CampbellRory Stewart για το βρετανικό podcast «The Rest is Politics».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο άρχων της εικονικής πραγματικότητας και των fake news, χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου «πρωτόλειο λαϊκιστή» και τον Αλέξη Τσίπρα «ορισμό του λαϊκιστή».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε να απαντήσει «Για την οικογένεια Παπανδρέου και την κληρονομιά που άφησε. Τι είδους πολιτικός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν;» και ανέφερε πως δεν τον γνώρισε ποτέ προσωπικά, χαρακτηρίζοντας πολύ διχαστική την περίοδο εκείνη στην Ελλάδα.

«Ο Παπανδρέου υπήρξε μια πολύ χαρισματική προσωπικότητα. Ήταν ένας πρωτόλειος λαϊκιστής. Συζητάτε πολύ για τον λαϊκισμό, αλλά ο Παπανδρέου ήταν λαϊκιστής. Υποσχέθηκε τον ουρανό και κατέληξε να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αλλά ήταν επίσης διανοούμενος και σίγουρα ένας πολύ, πολύ ικανός πολιτικός».

Στη συνέχεια και προκειμένου να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα συνέχισε λέγοντας «οι Έλληνες ήμασταν οι πρώτοι που πειραματιστήκαμε με τον λαϊκισμό. Στην πραγματικότητα φέραμε τους λαϊκιστές στην εξουσία το 2015. Αν κοιτάξετε την ιστορία της Ελλάδας την τελευταία δεκαετία, είχαμε μια βαθιά οικονομική κρίση, η οποία ξέσπασε το 2009. Αλλά η κρίση παρατάθηκε άνευ λόγου επειδή εκλέξαμε μια λαϊκιστική κυβέρνηση το 2015, υπό την αριστερά, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι ο ορισμός του λαϊκιστή πολιτικού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί